Steenstripsystemen

E-Board staat voor hoogperformante gegroefde EPS-platen waarop losse steenstrippen aangebracht worden.

E-Board is de ideale baksteenoplossing voor gevels met veel details en kan wordt het best door een erkend aannemer geplaatst. Dankzij zijn zwaluwvormige groeven geeft het 40% meer hecht-sterkte dan vlakke platen.

 
E-board

Hoe wordt een E-Board geproduceerd?

1. Tand-groef + haaklasverbinding
Dit zorgt ervoor dat er geen koudebruggen ontstaan tussen de platen en de naden waterdicht zijn.

2. Richels
De horizontale richels hebben als voordeel dat de strips meteen recht bevestigd kunnen worden.

3. Waterdicht
De niet-capillaire werking van de isolatie- platen en hun unieke verbinding, in combinatie met waterdichte lijm, zorgt voor een waterdicht systeem.

 
 
E-board

De voordelen van E-Board?

Monteerbaar op alle muurtypes

 • mechanisch te bevestigen, geen fundering nodig;
 • de klassieke voordelen van buitenisolatie;
 • geen verlies aan binnenruimte;
 • isolatiedikte naar wens (van 4 tot 30 cm).

Ideaal om koudebruggen weg te werken

Uniform uitzicht

 • niet te onderscheiden van traditioneel metselwerk;
 • zelfs bij combinaties met gemetselde stukken
 • onderscheiden vaklui de strippen niet van volle baksteen (strips gemaakt uit exact dezelfde gevelsteen).

Gegarandeerde kwaliteit

 • de kwaliteit van alle onderdelen van het systeem wordt door Vandersanden Group gegarandeerd;
 • drukvast;
 • dampdoorlatend;
 • certificering in aanvraag.

Isolatie en gevelafwerking in 1

 • CFK-vrij
 • Uitstekende isolatiewaarde: 0.031 W/mK
   
 

Montage E-Board & E-Brick

De montage van het E-Board systeem gaat snel een is eenvoudig. Toch laat je dit best uitvoeren door gekwalificeerde vakmannen die over het juiste materiaal en ervaring beschikken.

1. Lijm aanbrengen

Dankzij het tand- en groefsysteem kunnen de platen makkelijk en snel aan elkaar geplaatst worden.

2. Gaten boren

3. Slagpluggen inkloppen

 

4. Lijm kammen

5. Steentrips aanbrengen

Door de horizontale richels kunnen de strippen meteen recht bevestigd worden. De geribbelde platen bieden 40% meer hechtsterkte dan vlakke platen.

6. Invoegen

 

Isolatie bij E-Board & E-Brick

Aan de binnenzijde, de spouw navullen of tegen de buitengevel. Dat zijn de drie manieren waarop muren kunnen worden geïsoleerd. Toch is er maar één manier de beste.

Waarom buitenmuren isoleren?

Uw woning isoleren, dat is goed voor uw wooncomfort, het milieu én uw portefeuille. Dat weet u. Maar weet u ook waarom u best uw buitenmuren isoleert? Eenvoudig: de meeste warmte ontsnapt door de muren en het dak.

Inderdaad: gemiddeld ontsnapt 26% van de warmte in een woning langs de muren, 26% langs het dak, 20% langs ramen en deuren, 15% langs de vloer en 13% via luchtverversing en ventilatieverliezen. Kies dus voor de buitengevelisolatie van E-Board. Zo krijgt u geen koude rillingen meer van uw energiefacturen.

Hoe isoleert u het best buitenmuren?

Als u aan de binnenzijde isoleert, zullen er koudebruggen blijven aan de vloer en het plafond. Een geïsoleerde binnenmuur slaat ook geen warmte meer op. En, u verliest woonruimte. De spouw vullen dan maar? U dient eerst te laten onderzoeken of dit mogelijk is, want niet alle muren komen hiervoor in aanmerking. Ook met deze methode gaat u bestaande koudebruggen niet wegwerken. Bovendien is de isolatiedikte beperkt tot de spouwdikte.

Het isoleren van de gevel aan de buitenzijde is absoluut de beste oplossing. U pakt uw woning volledig in met een warme isolatielaag. Alle koudebruggen kunnen weggewerkt worden en u kunt de dikte van de isolatielaag zelf kiezen, want onze isolatieplaten zijn verkrijgbaar tot 30 cm dikte. Daar is bovendien vaak geen bouwvergunning voor nodig*

*De wetgeving is niet overal gelijk en kan veranderen. Informeer u vooraf bij uw lokale overheid. In Vlaanderen bijvoorbeeld, kan je een gevel tot 14 cm dik isoleren dankzij het rooilijndecreet.

Zelfs voor passiebouw

U kiest uit isolatieplaten van 40 mm tot zelfs 300 mm dikte. Elke isolatiewaarde kan makkelijk gehaald worden, zelfs die van een passiefhuis (U ≤ 0,15 W/m2K voor muren).
Resultaat: een grote energiebesparing en een erg korte terugverdientijd.

 

Soorten gevelsteen bij E-Board & E-Brick

U kiest uit steenstrips in 4 formaten (M50, M65, WF of DF) en uit het volledige assortiment handvorm- gevelstenen van Vandersanden Group. Dat zijn meer dan 100 kleuren in de meest uiteenlopende stijlen.