Steenstripsystemen in een notedop

Wij werken met onze vertrouwde systemen:

 

1) Eboard van Vandersanden. :

E-Board staat voor hoogperformante gegroefde EPS-platen waarop losse steenstrippen aangebracht worden.E-Board is de ideale baksteenoplossing voor gevels met veel details en kan wordt het best door een erkend aannemer geplaatst. Dankzij zijn zwaluwvormige groeven geeft het 40% meer hecht-sterkte dan vlakke platen.

E-boardE-Board®: je gevel isoleren en renoveren in 1 keer - Vandersanden - Livios

https://www.vandersanden.com/nl-be/e-board

 

2) Isofaçade van Nelissen. 

Het Iso-Façade systeem biedt een unieke oplossing voor warmteisolatie en gevelrenovatie.
Het revolutionaire systeem, isolatie met steenstrips, beschikt over een praktisch tand- en groefsysteem alsook sponning links en rechts en garandeert hierdoor een perfecte isolatie zonder koudebruggen. De gebruiksvriendelijkheid die hieruit resulteert, maakt dat het in een mum van tijd geplaatst kan worden.
Iso-Façade is een all-in-one systeem, dat zowel door de doe-het-zelver als door een vakman kan geplaatst worden. 

Pakket | Iso-Façade | Producten | Nelissen SteenfabriekenIso-façade by Nelissen - Nelissen | Gevel, Nieuwbouw, Facade

 

https://www.nelissen.be/nl/producten/isofacade/concept

 

3) Sto brick van Sto. 

StoBrick vormt een esthetische, zeer passende keramische oplossing voor het gevelisolatiesysteem StoTherm Vario. De keramische steenstrips worden gebrand op zeer hoge temperaturen, waarmee een zeer sterk en dus relatief dun product gerealiseerd kan worden. De steenstrips hebben een extreem lage wateropname. Daarmee blijven lichte kleuren licht en is de gevelafwerking zeer goed bestand tegen vorst. 

 

Gevelbekleding: Sto-Steenstrips op gevelisolatieGevelbekleding: Sto-Steenstrips
 
 
 

 

 

 

4) Sto-Glasmozaïek

Glasmozaïek behoort tot de oudste kunsttechnieken van de wereld. Al duizenden jaren geven de kleine, glazen tegeltjes gevels, vloeren en andere oppervlakken een tijdloos uiterlijk. Deze kunstvorm is door de jaren heen een blijvende trend geweest en maakt ook in de 21e eeuw een duidelijk statement van tijdloze esthetiek.

Sto-Glasmozaïek geeft de vormgever een eenvoudige mogelijkheid om de gevel uniek te maken. Spelen met kleurkracht, helderheid en brilliantie is erg simpel: een ruime keuze aan kleuren en formaten bieden eindeloze mogelijkheden. Een kleurverloop van donker naar licht, een balans uit de kleurcirkel of een moderne look met minder kleuren. Sto-Glasmozaïek is dé weg naar een karakteristieke gevel.

De feiten rondom Sto-Glasmozaïek:

Als gevelbekleding mogelijk op StoTherm Vario

Als gevelbekleding mogelijk op StoVentec M (geventileerd)

Grote maatvastheid en dieptewerking

Vorstbestendig

Meerdere formaten

Ruime keuze - 40 diverse kleuren beschikbaar

Sto-Glasmozaïek op een gevel in diverse kleuren

 

5) StoStone, een stijlvolle en luxueuze geveluitstraling.

Natuursteen is een duurzaam oppervlak met een natuurlijk rijk kleurenspectrum. Wij bieden vele soorten natuursteen, zoals zandsteen, kalksteen en graniet. Het uiteindelijke karakter wordt bepaald door de oppervlaktebehandeling. Natuursteen kan worden gepolijst, geschuurd, geborsteld of gestraald om verschillende aanzicht te bereiken.

 

 

Waarom buitenmuren isoleren?

Uw woning isoleren, dat is goed voor uw wooncomfort, het milieu én uw portefeuille. Dat weet u. Maar weet u ook waarom u best uw buitenmuren isoleert? Eenvoudig: de meeste warmte ontsnapt door de muren en het dak.

Inderdaad: gemiddeld ontsnapt 26% van de warmte in een woning langs de muren, 26% langs het dak, 20% langs ramen en deuren, 15% langs de vloer en 13% via luchtverversing en ventilatieverliezen. Kies dus voor de buitengevelisolatie van E-Board. Zo krijgt u geen koude rillingen meer van uw energiefacturen.

Hoe isoleert u het best buitenmuren?

Als u aan de binnenzijde isoleert, zullen er koudebruggen blijven aan de vloer en het plafond. Een geïsoleerde binnenmuur slaat ook geen warmte meer op. En, u verliest woonruimte. De spouw vullen dan maar? U dient eerst te laten onderzoeken of dit mogelijk is, want niet alle muren komen hiervoor in aanmerking. Ook met deze methode gaat u bestaande koudebruggen niet wegwerken. Bovendien is de isolatiedikte beperkt tot de spouwdikte.

Het isoleren van de gevel aan de buitenzijde is absoluut de beste oplossing. U pakt uw woning volledig in met een warme isolatielaag. Alle koudebruggen kunnen weggewerkt worden en u kunt de dikte van de isolatielaag zelf kiezen, want onze isolatieplaten zijn verkrijgbaar tot 30 cm dikte. Daar is bovendien vaak geen bouwvergunning voor nodig*

*De wetgeving is niet overal gelijk en kan veranderen. Informeer u vooraf bij uw lokale overheid. In Vlaanderen bijvoorbeeld, kan je een gevel tot 14 cm dik isoleren dankzij het rooilijndecreet.